Osakilpailut Parhaat kentät

OSAKILPAILUT VUONNA 2020

Torstai 28.5. Sarfvik Golf

 Sarfvik Golfklubi on kahden toisistaan poikkeavan 18-reikäisen kentän kokonaisuus.  Alkuperäinen Old Course on puistomainen, eikä sisällä suuria korkeuseroja, kun taas MercedesTrophya isännöivä New Course kentistä selkeästi haastavampi. Vuonna 1991 valmistunut New Course kiertelee ylös ja alas avokalliomaastossa ja tarjoaa pelaajalle elämyksellisen kierroksen kauniissa saaristomaisemassa. Kentän kuutosväylä käy kurkkaamassa Finnträsk-järven rannassa, kun taas väylän 14 teeboxista voi nähdä meren aina laivareiteille saakka. Pelaaminen Sarvikissa on nautinnollista, sillä kentät ovat aina ensiluokkaisessa kunnossa. 

www.golfsarfvik.fi

Torstai 14.6. Helsingin Golfklubi

Talin golfkenttä on perustettu vuonna 1932 ja kenttää isännöivä Helsingin Golfklubi on Suomen vanhin golfseura. Kenttä sijaitsee Helsingin Pitäjänmäessä, Talin kartanon upeassa miljöössä. Puistomainen kenttä ei ole pitkä, mutta sen pienet ja nopeat griinit tuovat haasteen joka tason pelaajalle. Lisähaasteen kierrokselle tuovat väylien reunoja varjostavat vanhat puut, jotka keräävät vinoon menneet pallot. Tällä ehkä Suomen tunnetuimmalla pelataan joka vuosi Suomen vanhin amatöörikilpailu, Finnish Amateur Championship sekä Suomen PGA:n mestaruuskilpailut. Tali on myös isännöinyt naisten European Tourin osakilpailua vuosina 2005–2011.

www.helsingingolfklubi.fi

 

Torstai 11.6. Nokia River Golf

Nokia River Golf isännöi kahta 18-reikäistä golfareenaa. Mercedes Trophy pelataan niistä vanhemmalla, River-kentällä. Kentällä on monia luonnonkauniita kohtia. Vaihtelevassa maalaismaisemassa kulkevan River-kentän ehdottomana helmenä pidetään väylää 14, jonka näkymä jokaisen on itse koettava. Tosin River-kentälle juuri valmistuneen uudistuksen jälkeen väylä 1 tulee jatkossa olemaan River-kentän väylä 9, josta toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen toteaa seuraavaa: ”Tehdyt muutokset tukevat Riverin uutta strategiaa, jossa meillä on kaksi ykköskenttää. Onnistuneen Rock-kentän rakentamisen jälkeen oli aika investoida River-kenttään. Olemme tästä muutoksesta todella innoissamme ja uskomme, että väylästä tulee yksi koko Riverin signature-väylistä”.

www.nokiarivergolf.fi

Tiistai 16.6. Viipurin Golf

Etelä-Saimaan golfkenttä on rakennettu karulle ja kallioiselle Saimaan saarelle. Kenttä on ruotsalaisen kenttäarkkitehdin Peter Fjällmanin käsialaa. Männyt ja kuuset rajaavat rantoja kaartelevia väyliä antaen sellaisen kuvan, että tilaa ei ole liikaa. Kapeus on osin näköharhaa, mutta on totta, että maltillinen pelaaja tekee täällä hyvää tulosta samalla, kun nauttii Suomen kauneimmista golf-näköaloista: karuista rantakallioista, pienistä lahdelmista ja joka puolella näkyvästä sinisestä Saimaasta. Erikoisuuksia ovat kenttää halkova Salpalinja ja lähes väylien varteen ulottuva Natura-alue. 

www.viipuringolf.fi

 

Keskiviikko 24.6. Virpiniemi Golf

Merellinen Virpiniemen golfkenttä jakaantuu kahteen selkeään osaan – Harju ja Meri. Ensimmäiset yhdeksän väylää sijoittuvat kangasmaastoon, jossa on korkeuserojen mausteena haasteellisia lampia ja esteitä. Yhdeksännen väylän jälkeen tarjoutuu tilaisuus poiketa virkistäytymässä klubilla ennen Meren yhdeksää väylää. Jo ensimmäiseltä väylältä avautuu upea näkymä Pohjanlahdelle. Näillä yhdeksällä väylällä peliin tuo oman mielenkiintoisen lisänsä merellinen tuuli. Merenpuoleisilla väylillä pääset nauttimaan links-henkisen golfin parhaista puolista!

www.virpiniemigolf.fi

Perjantai 14.8. Linna Golf

MercedesTrophy 2020 finaalikenttä. Vanajanlinnan mailla sijaitseva 18-reikäinen Linna Golf on ollut yksi maamme arvostetuimmista kentistä avaamisestaan lähtien. Kentän on suunnitellut Tim Lobb, joka on onnistunut luomaan Linna Golfin layoutista haastavan, mutta rehellisen testin. Kentän moni-ilmeiset väylät hyvin bunkkeroituine viheriöineen tarjoaa nautinnollisia golfhetkiä kerta toisensa jälkeen.  Laadukkaat oheispalvelut täyttävät finaalipäivän kaikki vaatimukset. Suomen ja MercedesTrophyn parhaat pelurit palkitaan perjantai-illan päätteeksi Vanalinnassa järjestettävällä juhlaillallisella.

www.linnagolf.fi